Thursday, 24 October 2013

For those who in long distance ;)

Bismillahirrahmanirrahim



Sumpah dah lama tak update. Hello peepsssssssss ! Dah keras jari jemari nie nak berjoget hahaha. So how? How to begin?

Here we go...

Life well. Tak banyak yang berubah. Last apdet before sambung study. Sekarang dah dekat Universiti Tenaga Nasional Muadzam Shah, Pahang. Jemput melawat dan sila bawa makanan banyak banyak ! *wink wink* Course Foundation in Accounting - setahun, bulan 5 tahun depan habis. Patu sambung degree 4 tahun *bapakkkkkkkkkkk ah lama gilossssssssss* After grad ingat nak amik master insya'allah. Tapi nak kawen...... Hahahaha!

Zulfahmi. Masih dan masih dan masih dia. Forever him. Hmm almost 2 years already. Rancang nak kawen tapi tak tahu bila. Sebab masing masing poket kering kahkahkah. Sabar jelah. Oh hoho Zulfahmi sambung study dekat Kolej Matrikulasi Perak, Gopeng - Modul dua. Nak jadi engeenering kot? Okay sumpah far far away. Aku selatan dia utara. Aku orang utan dia orang gua. Hakhakhak! Yes, long distance relationship.

Apa hengkorang ingat senang ke long distance nie?

Well.. Tak cuba tak tahu.

Kalau dulu satu sekolah classmates pulak tu hari hari tengok muka dia hari hari ada dia hari hari Zulfahmi jeee. Sekarang? Hari hari sakit jiwa hari hari rindu hari hari makan hati. Hahaha. Ehhh takdelah.

Long distance bagus tau. Sebab...

Tak perlu nak hadap muka hari hari. Bosan ! Hahahaha. Tak tak bukan macam tu...

Bila long distance relationship...

Kita tahu tanggungjawab kita. Like seriously. Masing masing ada komitmen. Belajar. Buat tutor. Ulangkaji. Asignment. Ceh poyo ! Tapi betul la. Lebih komited dah fokus gituuuu. Hahaha.

Kalau dekat kan. Jadi malasssssss sangat nak buat apa apa keje.

Tak tipu la. Kalau long distance mesti akan terkena penyakit rindu. Lain lah yang kasanova hati batu kan jumpa yang baru tinggal yang lama macam tu je.

Awal awal ritu seyes tak ready nak hadap long distance kejadah nie. Belum pergi lagi dah nanges jela kejenye. Zulfahmi yang mat rempitsss tu pun berkaca kaca mata nak lepas aku pergi sini. Taknak lepas aku ah tu. Cececececeyyy terperasan kejap hakhakhak.

So overall...

Kene kuat la. And... Kene jaga komitmen kita dengan pasangan jugak. Kalau hubungan tu serious buat cara serious. Jangan gatei pegi cari pakwe makwe baru pulak isyyyyyyy nate beghuk betei ! hahahaha

Tips for long distance...

Apa yang aku dan Zulfahmi selalu buat...


  1. Keep in touch. Always.
  2. We kept things going by talking on the phone a lot.
  3. Set aside a certain time, every day, to connect with each other.
  4. Keep the romance alive.
  5. Give text message even once a day.

That's all. Salam sayang xoxo !

Much Love,
Me       


No comments:

Post a Comment